Digitaal Spreekuur en Beeldbellen

Digitaal spreekuur

Het is sinds kort mogelijk om via www.spreekuur.nl een digitaal consult aan te vragen.

Via de website kun je, bijvoorbeeld via jouw mobiel of tablet, veilig online behandeld worden door een huisarts.Voordat je chat met de huisarts, beantwoord je vragen over jouw symptomen en stuur je een foto mee. De huisarts leest deze informatie en geeft meestal via chat en soms via beeldbellen advies. Ook kan de huisarts een recept voorschrijven. 

Klik op de knop ‘start direct’, vervolgens op de klacht* die jij hebt en check of je online geholpen kunt worden. Vervolgens beantwoord je via onze veilige website vragen over jouw symptomen, deel je een foto en maak je eenmalig een account aan. Zo kan de huisarts goed voorbereid via chat antwoord geven op jouw vragen; meestal binnen 30 minuten. Als het druk is, kan het wat langer duren. Daarom krijgt je een sms zodra de huisarts de chat start. Zet dus jouw sms geluid aan en houd jouw mobiel bij de hand. Als de huisarts jou toch even wil zien, dan kan hij of zij met jou beeldbellen. Je krijgt hiervoor dan via de chat een link waarop je alleen hoeft te klikken. Als je via chat advies hebt gekregen, stuur dan nog even een kort bericht als alles duidelijk is. De huisarts kan de chat met jou dan afsluiten en iemand anders helpen.

*Als je jouw klacht niet kunt vinden, dan bel je alsnog met de huisartsenpraktijk.

Op dit moment kun je Spreekuur gebruiken als je medicatievragen hebt of last hebt van: coronasymptomen, huidklachten, wonden, rug-, nek- en schouderklachten, oogklachten, enkelverzwikking of – verstuiking, urinewegproblemen, keelpijn en brandwonden.

Op de site van Spreekuur.nl vindt u verder de nodige informatie en veelgestelde vragen over het gebruik.

Op deze manier hopen we op een nieuwe manier huisartsenzorg te kunnen aanbieden voor patiënten die dit handig vinden. Bijvoorbeeld omdat ze aan het werk zijn, of niet kunnen bellen.

Beeldbellen

Wanneer u gebruik wilt maken van beeldbellen dan kunt u dit aangeven via de assistente en zult u via de mail of sms een link krijgen. Ook als de huisarts of andere praktijkmedewerker er voor kiest om via beeldbellen u te spreken dan zult u hiervoor een link toegestuurd krijgen.

Digitaal Spreekuur informatieflyer.pdf