COVID-19 vaccinatie

LAATSTE NIEUWS BETREFFENDE HET CORONA-VIRUS (COVID-19 / SARS-CoV-2)!

 

11-5-2021:

We krijgen veel telefoon met vragen over de covid-vaccinaties. Daarom onderstaande informatie.

Mensen jonger dan 60 met een medische aandoening, die jaarlijks in aanmerking komen voor een griepvaccinatie, worden vanaf donderdag 6 mei gefaseerd uitgenodigd voor een coronavaccinatie. Het gaat om mensen geboren tussen 1961 en 2003. Deze groep ontvangt de komende weken een uitnodiging. De praktijk verstuurd de brieven niet zelf, we kunnen dus niet exact zeggen wanneer u de brief krijgt.
Gelieve niet te bellen naar de praktijk met vragen over de vaccinaties, we houden de lijnen graag vrij voor mensen met medische klachten.
Voor nadere informatie over de vaccinatiestrategie kunt u kijken op de website van het RIVM.

12-4-2021:

We houden ons bij het vaccineren aan de adviezen van het RIVM. Daarom kunnen we helaas de mensen geboren na 1960 niet vaccineren met het Astra Zeneca vaccin.

Op onderstaande website vind u meer informatie

wat-moet-ik-weten-over-vaccinatie-met-het-astrazeneca-vaccin?

 

6-4-2021:

Op woensdag 7 april zal de eerste vaccinatieronde worden gehouden. De praktijk heeft uitnodigingen verstuurd aan de eerste groep mensen. Aangezien alleen de mensen van 60 jaar en ouder gevaccineerd mogen worden met het Astra Zeneca vaccin, zullen de mensen die jonger zijn dan 60 (geboren in 1961 of later) en een uitnodiging hebben ontvangen morgen NIET gevaccineerd worden.

We hebben geen alternatief voor de Astra Zeneca. De vaccins van Pfizer en Moderna gaan via de GGD. U hoeft geen contact op te nemen met de praktijk om een afspraak te maken voor de vaccinatie. De praktijk vaccineert uitsluitend met het Astra Zeneca vaccin en nodigt mensen uit.

Het advies is om de uitnodiging te bewaren, want mogelijk dat u op een later moment alsnog gevaccineerd kunt worden.

Houdt deze website in de gaten voor de juiste informatie betreffende de vaccinatie ontwikkelingen van de praktijk.

 

Meer informatie vindt u op onderstaande sites:

www.rivm.nl

www.coronavaccinatie.nl

 

 

25-3-2021:

Zoals bekend zijn de huisartsenpraktijken in Nederland begonnen met het vaccineren van patienten met het COVID-19 vaccin.

De huisartsenpraktijken krijgen daarvoor het AstraZeneca vaccin.

De praktijken in Drenthe zijn komende week aan de beurt en kunnen vaccins bestellen, dat houdt in dat ook onze praktijk zal kunnen starten met het oproepen van mensen die gevaccineerd gaan worden. 

De patienten die door de huisarts opgeroepen worden zijn <65 jaar. Mensen van 65 jaar en ouder worden door de GGD opgeroepen. Het oproepen gaat van oud naar jong dat betekent dat in de eerste ronde de volgende mensen in aanmerking komen voor vaccinatie:

1. Alle personen geboren in 1956 en 1957.

2. Thuiswonende mensen met het syndroom van Down geboren in de periode van 1-1-1946 tot en met 31-12-2002.

3. Mensen met morbide obesitas (BMI >40) geboren in de periode van 1-1-1946 tot en met 31-12-2002.

We vragen iedereen dringend NIET naar de praktijk te bellen om een afspraak te maken voor de prik!

Als u in bovenstaande groep zit hoeft u NIET te bellen u krijgt een oproep van de praktijk met uitleg waar en wanneer u gevaccineerd zult worden.

Alleen als u denkt in categorie 3 te vallen, vragen we u contact op te nemen met de praktijk en een afspraak te maken om lengte en gewicht te laten bepalen.

Zie voor verdere en de meest recente informatie onderstaande websites:

www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie

www.rijksoverheid.nl/coronavirus-vaccinatie/astrazeneca

 

 

03-06-2020:

Oppakken reguliere spreekuur

Nu de maatregelen rondom het corona-virus wat aan het versoepelen zijn, pakken we ook in de praktijk het reguliere spreekuur weer langzaam op. We houden daarbij wel de 1,5 mtr maatregel aan en vragen u niet te komen indien u hoestklachten heeft of koorts. Het is daarom helaas niet mogelijk om het reguliere spreekuur weer als vanouds op te pakken. We hebben in de praktijk minder ruimte op het spreekuur, wilt u daarmee rekening houden met het maken van een afspraak?

Daarnaast is het alleen toegestaan de praktijk te betreden indien u een afspraak heeft en raden we u aan zoveel mogelijk telefonisch contact te op te nemen met de praktijk. U kunt ook gebruik maken van het digitale spreekuur via www.spreekuur.nl en via uw uwzorgonline.nl kunt u een account aanmaken zodat u een e-consult kunt doen, een afspraak kunt maken en/of uw chronische medicatie kunt aanvragen.

Het ophalen van laboratoriumformulieren kan alleen tussen 16:30 en 17:00u

 

30-04-2020:

Digitaal spreekuur en beeldbellen

Vanaf 4 mei is het mogelijk om via www.spreekuur.nl een digitaal consult aan te vragen. Bent u niet in de gelegenheid om te bellen dan kunt u via de website een consult aanvragen. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 - 16:30u

Via onderstaande link vindt u meer informatie hierover.

Digitaal Spreekuur informatieflyer.pdf

21-04-2020:

Wat kunt u doen bij vragen over ziekte en gezondheid die niet gaan over corona?

Bent u of uw naaste bezorgd over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of iets kwaad kan? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl. Daar leest u wat u kunt doen en of u de huisarts moet bellen.

Twijfelt u toch nog? Of worden uw klachten erger? Bel dan uw eigen huisarts. Ook tijdens deze coronacrisis kunt u uw in dat geval altijd uw huisarts bellen.

Ga NIET naar uw huisarts toe. Bel uw huisarts of zoek contact via internet of e-mail.

Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zo weet zij welke zorg op dat moment het beste bij u past, bijvoorbeeld een advies via de telefoon, een afspraak met de huisarts op de praktijk of bij u thuis. Of soms hulp van een andere zorgverlener.

Door corona en de maatregelen is het niet altijd verstandig dat u naar de praktijk komt. Of dat de huisarts bij u thuiskomt. Misschien wilt u dit zelf ook liever niet, bijvoorbeeld omdat u een zwakke gezondheid heeft.

Uw huisarts overlegt met u wat in uw situatie het beste is. Samen bekijkt u hoe het voor u zo veilig mogelijk kan. Dat is extra belangrijk tijdens deze coronacrisis.

Uw huisarts heeft nog andere manieren om uw klachten te beoordelen en u het beste advies, behandeling of begeleiding te geven. Bijvoorbeeld door te bellen met u. Of, als uw huisarts dat heeft, via videobellen of internet.

Als blijkt dat u toch moet komen, dan zorgt uw huisarts altijd dat dat veilig kan. Uw huisarts zorgt ervoor dat u geen risico op besmetting loopt. Dit doet de huisarts door ervoor te zorgen dat u niet dichtbij iemand komt die (mogelijk) corona heeft. Bijvoorbeeld door af te spreken dat u op de praktijk komt als er geen andere mensen zijn. Of door u uit te nodigen op een andere praktijk waar geen mensen met corona-klachten zijn.

Ook als de huisarts naar u toe moet komen zorgt de huisarts dat hij/zij u niet kan besmetten.

Soms heeft u regelmatig begeleiding en controle nodig van uw huisarts of praktijkondersteuner. Bijvoorbeeld als u diabetes of een longziekte heeft. Door corona worden veel afspraken uitgesteld. Uw huisarts zal samen met de praktijkondersteuner bekijken hoe u toch zoveel mogelijk de zorg kunt krijgen die u nodig hebt. Vaak gaat dat via de telefoon, via videobellen of via internet.

Dus, ook tijdens de coronacrisis geldt:

 • Maakt u zich zorgen over uw gezondheid? Heeft u klachten?
 • Kijk op Thuisarts.nl of u er zelf iets aan kunt doen.
 • Op Thuisarts.nl staat vaak ook wanneer u uw huisarts of specialist beter kunt bellen.  
 • Bel of zoek gerust contact via internet of e-mail uw huisarts of specialist bij klachten. Dat blijft belangrijk, ook in deze coronatijd.
 • Kom NIET naar de praktijk.

 

23-03-2020:

Voor patiënten met luchtwegklachten is een speciaal luchtweg-spreekuur georganiseerd gezamenlijk voor alle patiënten van de huisartsenpraktijken in het Doktershoes. Dit spreekuur zal dagelijks op afspraak plaatsvinden in het Brinkenhoes tussen 13.00-16.00 uur en wordt door één van de huisartsen van de vier praktijken gehouden.

Voor het luchtweg-spreekuur is een speciaal protocol in werking gesteld i.v.m. de veiligheid van zowel de patiënt als de zorgmedewerkers. Patiënten die voor dit spreekuur in aanmerking komen zullen hierover persoonlijk worden geïnformeerd middels telefonisch contact met de assistente of huisarts.

Voor de overige spreekuren verwijzen wij u naar ons bericht d.d. 16-03-2020 (hieronder vermeld).

 

20-03-2020:

In verband met het Corona-virus is de praktijk tezamen met de apotheek gesloten tussen 12.00-14.00 uur. Alleen dringende spoed dat niet kan wachten tot na 14.00 uur, kunt u ons bereiken op de spoedlijn.

 

16-03-2020:

I.v.m. de CORONA CRISIS worden per direct alle spreekuurafspraken geannuleerd. We kunnen ons alleen nog concentreren op SPOEDZORG.

Bij spoed moet u ons bellen en NIET naar de praktijk komen!

Ieder niet medisch noodzakelijk contact met een arts dient vermeden te worden ter bescherming van uw gezondheid en die van uw naasten.

Onze praktijk neemt onderstaande maatregelen om een snelle verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. In principe gelden deze tot en met 3 april, tenzij anders wordt gecommuniceerd.

KOM NIET NAAR DE PRAKTIJK MAAR NEEM ALTIJD EERST TELEFONISCH CONTACT MET ONS OP! DE PRAKTIJK IS ALLEEN GEOPEND VOOR PATIËNTEN DIE EEN AFSPRAAK HEBBEN!

Voordat u telefonisch contact met ons opneemt, verzoeken wij u voor informatie over het corona-virus te kijken op https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronaviruswww.rivm.nl of te bellen met het landelijke info-nummer 0800-1351.

Maatregelen binnen onze praktijk:

 1. Spreekuren zullen zoveel mogelijk telefonisch plaatsvinden.
 2. Kleine chirurgische verrichtingen worden uitgesteld.
 3. Afspraken bij de praktijkondersteuner (POH-S) voor controle van diabetes, bloeddruk, COPD zullen NIET doorgaan. Deze afspraken worden verplaatst of vinden telefonisch plaats. De praktijkondersteuner neemt contact met u op.
 4. Afspraken bij de praktijkondersteuner GGZ zullen NIET doorgaan. Deze afspraken worden verplaatst.
 5. Bij verkoudheid, keelklachten, griepklachten met of zonder koorts: THUISBLIJVEN en zo min mogelijk contact met anderen totdat u 24 uur klachtenvrij bent. Alleen voor zieke mensen geldt: beleid/behandeling vindt plaats na overleg met de assistente en de huisarts.
 6. De landelijke adviezen voor het testen op het corona-virus zijn gewijzigd. Vanaf nu worden alleen mensen ouder dan 70 jaar met ernstige ziekteverschijnselen, mensen met een onderliggende ziekte en ernstig zieke mensen voor wie opname in het ziekenhuis nodig is, getest.
 7. Begeleiders van patiënten die voor een acute klacht komen, mogen GEEN luchtwegklachten hebben. In dat geval moet een andere begeleider worden gezocht.

Wij hopen op uw begrip en medewerking!