Emmer huisarts Janette Steendam helpt vluchtelingen

Janette Steendam. © Doktershoes

Emmen - Huisarts Janette Steendam uit Emmen vertrekt begin november naar het Griekse eiland Lesbos. Zij gaat daar een week lang namens de Nederlandse stichting Becausewecarry vluchtelingen helpen. Deze stichting werkt nauw samen met de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties.

Steendam, die werkt in huisartsencentrum Doktershoes Bargeres, gaat op Lesbos samen met andere vrijwilligers ervoor zorgen dat de vluchtelingen eten, drinken, tenten en droge kleding krijgen. Ook helpt het team met sociale activiteiten om een glimlach, respect en wat hoop bij deze mensen te brengen.

 

Veel respect

Over haar motivatie vertelt Janette: ‘Ik vind het nogal wat dat deze mensen huis en haard verlaten om met een bootje de Middellandse Zee over te steken. Stel je voor dat wij vanuit Nederland met een overvolle boot naar Marokko of Libië gaan. Ik heb dan ook zeer veel respect voor de vluchtelingen en als ik hun leven iets prettiger kan maken gedurende deze week, dan doe ik dat graag. Dit laatste zit ook in mijn aard: daarom ben ik ook huisarts geworden om mensen te helpen, naar hen te luisteren en hen te steunen.’

Alle teamleden, waaronder Janette Steendam, betalen hun eigen vliegticket. Daarnaast regelt elk team zijn eigen sponsoring voor die week. Mensen kunnen haar financieel steunen door een bedrag te doneren via rekeningnummer NL 83ABNA 460598813 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) nieuwe privacywet per 25 mei

Met ingang van 25 mei 2018 zal er een nieuwe privacywet zijn, de AVG.

Via onderstaande link kunt u daarover meer lezen.

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/avg-nieuwe-europese-privacywetgeving/algemene-informatie-avg

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No show:
De huisartsen, praktijkondersteuners en doktersassistentes hebben dagelijks te maken met patiënten die niet op hun afspraak verschijnen. Hierdoor gaat veel consultatietijd verloren, waarin andere patiënten gezien zouden kunnen worden.
Indien u niet in staat bent om naar uw afspraak te komen, verzoeken wij u vriendelijk om uw afspraak tijdig af te zeggen. Dit kan zowel telefonisch als aan de balie.
Met ingang van 1 januari 2017 worden niet tijdig afgezegde afspraken in rekening gebracht en ontvangt de patiënt een factuur voor de geplande tijd. Deze rekening kunt u niet declareren bij uw zorgverzekering.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Accreditatie:
Het afgelopen jaar zijn wij weer bezig geweest met de praktijkaccreditatie. Ook dit jaar hebben wij ons certificaat weer behaald, en is de praktijk weer geaccrediteerd. NHG-praktijkaccreditering is dé methode voor verbetering van huisartsenzorg van, voor en door huisartsen. Tevreden patiënten. Betere zorg. Effectieve praktijkvoering. Focus op de zorg van de patiënt. Daar gaat het om. Wij willen als praktijk laten zien dat we gaan voor verbetering van de zorg en doen daarom elk jaar ons best het keurmerk te behalen.

 

 

CONTACT

TELEFOON:                0591 61 30 51

SPOEDLIJN:               0591 61 45 25
SPOEDLIJN BUITEN
KANTOORUREN:         0900-1120112

FAXNUMMER:             0591 61 49 78


 

Nieuwe service voor patiënten
Sinds kort kunt u gebruik maken van nieuwe services op de website van de praktijk.

In de beveiligde patiëntenomgeving kunt u 24 uur per dag gemakkelijk en snel afspraken bij uw arts maken en herhaalmedicatie aanvragen. Met uw eigen account logt u veilig in en hoeft u niet elke keer opnieuw uw gegevens in te voeren.


Receptservice
Vraag recepten direct uit uw medicatielijst aan en ontvang indien nodig herinneringen voor uw medicatie.Webagenda
Bekijk de lege plekken in de agenda van uw arts en boek een afspraak op het moment dat het u uitkomt.eConsult
Stel uw medische vragen direct aan uw arts via een beveiligde omgeving. U ontvangt bericht zodra uw consult beantwoord is.


Na uw aanmelding op de website koppelen wij na een controle uw account aan ons informatie systeem.