Afspraken

Afspraak maken

Onze praktijk werkt alleen met spreekuren op afspraak.

Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen 's ochtends bellen tussen 08.00-10.00 uur en 10.30-12.00 uur.

De assistente zal u bij het maken van de afspraak vragen naar de reden van uw contact. Ook zal de assistente beoordelen bij wie u terecht kunt voor deze afspraak en deze in overleg met u plannen.

In verband met de toenemende zorgvraag binnen de huisartsenzorg, heeft onze huisartsenpraktijk spreekuren van de huisarts, de huisarts in opleiding, de praktijkverpleegkundige, de praktijkondersteuner ggz en de doktersassistente.  

 

Meer tijd nodig?

Wij maken u erop attent dat uw medisch hulpverlener voldoende tijd nodig heeft per medische vraag. Hiervoor geldt een standaard van: 10 minuten = 1 vraag  en  20 minuten = 2 vragen. Er geldt een maximum van 2 vragen per consult.

Heeft u meerdere medische klachten of vragen om te bespreken, dan verzoeken wij u dit aan te geven bij onze assistente. De assistente kan hiermee rekening houden bij het maken van de afspraak.

 

No show:

De huisartsen, praktijkondersteuners en doktersassistentes hebben dagelijks te maken met patiënten die niet op hun afspraak verschijnen. Hierdoor gaat veel spreekuurtijd verloren, waarin andere patiënten gezien zouden kunnen worden.

Indien u niet in staat bent om naar uw afspraak te komen, verzoeken wij u vriendelijk om uw afspraak tijdig af te zeggen. Dit kan zowel telefonisch als aan de balie.

Niet tijdig afgezegde afspraken zullen in rekening worden gebracht en de patiënt ontvangt een factuur voor de geplande tijd. Deze rekening kunt u niet declareren bij uw zorgverzekering.