Gezondheidsinformatie

 

Veel mensen hebben behoefte aan onafhankelijke en betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid. Internet kan in die behoefte voorzien, maar het is voor veel mensen lastig om te beoordelen of de op internet gevonden informatie wel correct en actueel is. De wetenschappelijke vereniging van de huisartsen (NHG) heeft daarom voor alle mensen in Nederland een informatiesite opgericht, namelijk Thuisarts.nl.

 

Wat is het doel van Thuisarts.nl?

Thuisarts.nl geeft antwoord op vragen over ziektes en gezondheid. U vindt er betrouwbare informatie in begrijpelijke taal. Huisartsen gebruiken de website om uitleg te geven aan hun patiënten.

Wanneer u klachten heeft of vragen over uw gezondheid, zoekt u waarschijnlijk informatie op internet. Huisartsen vinden het belangrijk dat u op internet betrouwbare informatie krijgt, zonder reclames. Daarom hebben huisartsen deze website voor u samengesteld. Zodat u vóór, tijdens en na uw bezoek aan de huisarts informatie kunt vinden.

Wat biedt Thuisarts.nl?

Op Thuisarts.nl vindt u duidelijke en begrijpelijke medische informatie. U kunt zoeken op de beginletter van een onderwerp, op lichaamsdeel of met een zoekwoord. Elk onderwerp begint met een korte samenvatting. Als u verder klikt, krijgt u antwoord op vragen als; Waardoor komt het? Kan het kwaad? Wat kan ik er zelf aan doen? Hoe wordt het behandeld? Wanneer moet ik contact opnemen met de huisarts? Hoe gaat het verder?

Vaak staan er filmpjes, plaatjes of tekeningen bij met uitleg.

Op Thuisarts.nl zoekt u naar informatie waar en wanneer het u uitkomt. De website vertelt wat u zelf kunt doen aan uw klachten, èn wanneer u de huisarts moet bellen.

Wat kunt u verwachten van Thuisarts.nl?

Thuisarts.nl is samengesteld door medisch deskundigen, dus wetenschappelijk onderbouwd en betrouwbaar. De informatie wordt actueel gehouden en aangepast aan nieuwe richtlijnen. Thuisarts.nl is onafhankelijk: er staat geen reclame op de website en wordt niet gesponsord.

Wanneer gebruikt u Thuisarts.nl?

U kent vast wel momenten waarin u behoefte heeft aan medische informatie over een bepaalde klacht of ziekte. Hoe kan ik mijn klachten zelf aanpakken? Wanneer moet ik naar de huisarts gaan? Soms wilt u ná een bezoek aan uw huisarts de uitleg en adviezen thuis nog eens rustig nalezen. Of u zoekt gewoon meer informatie over een onderwerp, misschien omdat iemand in uw omgeving ziek is geworden. In al die situaties geeft Thuisarts.nl antwoord op uw vragen.

Over de achtergrond van Thuisarts.nl:

Thuisarts.nl is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Deze publiekswebsite is een service aan het Nederlandse publiek.

Thuisarts.nl staat voor:

•           Betrouwbare en onafhankelijke medische informatie over ziekte en gezondheid
•           Samengesteld door huisartsen
•           Toegankelijke informatie in begrijpelijke taal

Thuisarts.nl is een initiatief van het NHG en wordt in samenwerking met de Nederlandse huisartsen ontwikkeld.

Praktijk De Brinken

Telefoonnummers

Algemene praktijknummer: 0591 64 52 80
(voor spoed: opties 1)
Fax 0591 61 05 79

info@praktijkdebrinken.nl
(uitsluitend voor administratieve zaken)

Het Doktershoes is gevestigd op de eerste etage van de Oranjerie (naast het Brinkenhoes), Mantingerbrink 150, 7812 MH  Emmen.

Folder

U kunt de folder van praktijk De Brinken bekijken of downloaden via onderstaande link:

folder De BrinkenNHG accreditatie logo